sietspiede

Apdrukas. Kā mēs to darām?

Visi dizaini un teksti mūsu darbnīcā tiek drukāti rokas sietspiedes tehnikā. Tas nozīmē, ka pie mums nav nekādu datorizētu vai automatizētu apdrukas mašīnu, kas to darītu mūsu vietā. Galvenie darba instrumenti ir siets (rāmī nospriegots smalks audums), rākele (instruments krāsas novilkšanai pār trafaretu), tekstila krāsas un mūsu rociņas. Pašā sākumā, protams, ir ideja, skice un tad apstrādāts zīmējums, ko izmantojam trafaretu iegaismošanai sietā (par sarežģīto un precizitāti mīlošo iegaismošanas procesu pastāstīsim citreiz).

Kad siets ir gatavs, tad to pēc pārbaudīšanas var izmantot drukāšanai. Tātad nepieciešams līdzens materiāls uz kura pārnests zīmējumu (gatavs tkrekls, audums, piegriezts materiāls utml.) Tekstila krāsas vislabāk pieņem dabīga materiāla audumi, tāpēc mēs izmantojam tikai tīras (vai ar nelielu % piejaukumu) kokvilnas vai lina audumus. 

Kad materiāls apdrukai ir sagatavots, tad uz tā vietā, kur paredzēts zīmējums, uzliekam sietu, virs trafareta krāsu un ar rākeli velkot pāri trafaretam izveidojam nospiedumu uz auduma. Izklausās jau dikti vienkārši, bet, lai zīmējums būtu precīzs un vienmērīgi noklāts ar krāsu, nepieciešams pareizi sadalīt savu spēku, krāsas nedrīkst būt ne par daudz, ne par maz, krāsai nepieciešama pareizā konsistence atbilstošajam materiālam vai efektam, ko vēlamies panākt. Protams, siets nedrīkst izkustēties, tāpēc pārsvarā drukāšanas darbu veicam divatā. (mums nav sietspiedei paredzētais karuselis).

Apdrukāto materiālu nepieciešams nožāvēt un tad tas ir gatavs lietošana vai tālākam apstrādes procesam (šūšanai).

Cerams šis nelielais apraksts ļāva Jums saprast, cik ielu precizitāti, pieredzi, treniņu un mīlestību mums prasa katra apdruka, ko radām Jums!

radada process

Older Post
Newer Post
Aizvērt (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

NEWS

..new designs, new prints...

For your beautiful summer, holidays and daily activities

Meklēt

Tavs pirkumu grozs ir tukšs.
Pirkt